Section 8 Airsoft

Slovenia
 
KazaloCalendarGalleryPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
Latest topics
» Malo za šalo
Pet Apr 17, 2015 11:05 am by MadMan

» Pimp my Lada
Tor Jun 24, 2014 1:37 pm by Butcher

» FPS Chart glede na težo BBjev in kinetično energijo
Ned Jun 15, 2014 10:34 pm by Matija Mike Kozina

» POZOR NUJNO OBVESTILO
Sre Feb 05, 2014 5:37 pm by Matija Mike Kozina

» Pravilo oživljanja
Sre Jan 29, 2014 1:31 pm by Matija Mike Kozina

» Spopad CAD 8.12.2013
Sob Dec 07, 2013 10:10 am by AKL Grega

» Charlie Tango Whiskey
Sob Nov 23, 2013 5:31 pm by lefty

» Kodeks Airsoft Zveze Slovenije
Ned Nov 10, 2013 1:36 pm by Matija Mike Kozina

» Dobrodošli na formu S8
Sob Nov 09, 2013 7:22 pm by Matija Mike Kozina

December 2018
PonTorSreČetPetSobNed
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
CalendarCalendar

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.Share | 
 

 Pravilo eliminacije

Go down 
AvtorSporočilo
Matija Mike Kozina
Admin
avatar

Število prispevkov : 528
Join date : 09/11/2013
Age : 43
Kraj : Mlaka pri Kranju

ObjavljaNaslov sporočila: Pravilo eliminacije   Sob Nov 09, 2013 6:17 pm

PRAVILA ELIMINACIJE:

1. Zadetek v katerikoli del telesa pomeni eliminacijo
Direktni zadetek v katerikoli del telesa prestavlja eliminacijo. To vključuje zadetke v repliko, obleko, zaščitno opremo ali katerikoli kos opreme, ki je obešena ali pritrjena na igralčevo telo. Zadetek v kos opreme, ki ni pritrjen na igralca in ga ta lahko uporabi tudi kot zaklon,NE ŠTEJE. Odboji, tako slučajni kot namerni, ne štejejo za zadetek. Streli skozi travo, listje, podrast ali streli, ki prebijejo izbrano kritje se štejejo kot zadetki in eliminacija igralca. Zadetek s strani soigralcev v ekipi se obravnava enako kot zadetek s strani nasprotne ekipe ali igralca. Zadeti igralec potrdi svojo eliminacijo z glasnim klicem ''ZADET'', ''MRTEV'' ali ''VEN'' (''HIT'', ''DEAD'', ''OUT''). Izločeni igralec deluje v skladu s pred spopadom dogovorjenim pravilom oživljanja (odide na respawn točko, čaka medica ipd.).
Ko je igralec eliminiran, si nadene odsevni jopič. Njegova uporaba je obvezna (v kolikor scenarij ne predvideva drugače), priporočeno je, da je oranžne barve, ker je najbolj vidna.

2. Poziv k predaji. Kadar imamo nasprotnika, »NA MUHI«, in je od nas oddaljen le kakšen meter, ga lahko pozovemo k predaji (»Predaj se« ali Mrtev si«), namesto da streljamo iz neposredne bližine. Igralec se lahko odzove z dvigom rok in priznanjem zadetka. Pravila eliminacije so enaka kot ob zadetku. Če se igralec odzove kako drugače (obrne cev replike proti strelcu ipd. ) se lahko strelja iz neposredne bližine.

3. Tihi zadetek (SILENT KILL). Kadar se igralec nasprotniku tako približa, da se ga lahko dotakne, ga lahko eliminira z dotikom in pozivom »Mrtev si«. V tem primeru, pa izločeni igralec ne oznanja glasno »ZADET« ali »MRTEV« temveč, le dvigne roke, si nadane odsevni jopič in ravna v skladu s pravili eliminacije.

4. Usmrtitev ranjenca. V kolikor nasprotnik doseže ranjenca, izbira, ali ga bo ubil (pravila Silent Kill-Tihi zadetek) ali pa poskušal pozdraviti ter odpeljati s seboj (odvisno od scenarija). Veljajo pravila nadzora: ZVEZAN SI in RAZOROŽEN SI.

5. Verbalnih zadetkov ni. Airsoft replike so uporabne do približno 40 metrov. Točnost in moč izstrelka na večjih razdaljah se zelo zmanjša. Včasih se lahko zgodi, da zadeti igralec ne opazi, da je bil zadet. Večkrat lahko pride tudi do ''optične prevare'', ko se strelcu zdi, da je BB priletel do cilja, čeprav je padel na tla že pred tem. V takšne primeru ne kličite in se pritožujte, s tem boste le kvarili igro sebi in drugim.

6. V primeru, da ekipa ali posamezen igralec stalno krši pravila in ne prizna zadetka, spor reši sodnik. Kazen je izločitev tekmovalca, ki je kršil pravila. V kolikor med igro to ni mogoče, lahko sodnik oz. GM dodeli negativne točke tekmovalčevi ekipi.

7. Talcev ni. Skrivanje za opazovalci ali drugimi osebami, ki direktno ne sodelujejo v igri, se smatra za jemanje talcev in ni dovoljeno. Med te se štejejo tudi eliminirani igralci.
S takšnim ravnanjem se možnost poškodb ali prizadejanja bolečin močno poveča. Streljanje v položaju, v smeri ali iz smeri, ki bi lahko pripeljalo do zadetkov v opazovalce ali pripeljalo do poškodb, tako ljudi kot zasebne lastnine, ni dovoljeno.

8. V primeru, ki bi lahko pripeljal opazovalce ali naključne mimoidoče v strelno črto so igralci dolžni opozoriti soigralce z glasnim ''CIVILI'', ''USTAVI OGENJ'' ali ''NE STRELJAJ'' (''CHECK FIRE'', ''CEASE FIRE'') in počakati, da je pot zopet prosta. Če je ovira stalnega značaja se igra prekine.

9. Fizični kontakt je prepovedan. Držanje, prijemanje, ali vlečenje nasprotnika, njegove replike ali opreme ni dovoljeno. (izjema je pravilo tihe eliminacije). Sovražnika se razoroži in vklene z jasnim pozivom ''razorožen si'' in ''vklenjen si''.

10. Izogibajte se povzročanju bolečin. Izogibajte se streljanju iz neposredne bližine. Če je mogoče omogočite nasprotniku predajo – eliminacijo brez strela. V primeru, da streljate iz neposredne bližine ne streljajte v glavo. S streljanjem prenehajte, takoj ko nasprotnik prizna eliminacijo ali predajo. Kot je opisano v 1. pravilu, morajo eliminirani igralci takoj jasno nakazati eliminacijo, da se izognejo nadaljnjim zadetkom.
Namerno streljanje v opazovalce, sodnike ali osebe z oznakami eliminiranega igralca, je jasno kršenje 1. pravila in 3. pravila. Takšno vedenje je nešportno in neetično. Kazen je takojšnja izključitev iz igre.

11. Mrtvi ne govorijo. Eliminirani igralci ne smejo dajati navodil ali namigov drugim še aktivnim igralcem v igri. Sodniki in opazovalci ne smejo posredovati informacij ali namigov aktivnim igralcem v igri.

12. Prekinitve igre ni. Po znaku za pričetek igre, je edini razlog za prekinitev poškodba igralca, ki zahteva prvo pomoč ali situacija po 3. pravilu. Igralci ki iz kakršnegakoli razloga z igro ne morejo nadaljevati lahko iz igre izstopijo. Pravila so enaka kot pri eliminaciji v 1. pravilu. Igralci, ki so igro sposobni nadaljevati, imajo pa težave z opremo lahko iz igrišča odidejo v varnostno območje in se nato zopet vrnejo v igro. Za njih veljajo vsa pravila, ki veljajo za aktivne igralce.

13. Sodnikova odločitev je končna. Pravilna ali napačna, sodnikova odločitev je dokončna. Naloga sodnika je, da nadzoruje igro in skrbi za spoštovanje pravil ter nemoten potek. Sodniki nosijo sodniške oznake. Vsi ostali, ki v igri ne sodelujejo, imajo status opazovalca in se brez dovoljenja sodnika ne smejo gibati izven varnostnega območja.

14. Spoštujte pravila in bonton. Izogibajte se neprimernim izrazom in žaljenju nasprotnika. Neprimerno vedenje lahko pripelje do konfliktov na osebni ravni. V tem primeru lahko organizator prekine igro in igralce, ki ne spoštujejo pravil izloči iz igre. Spoštujte pravila in dogovore. Kot rečeno, pravila obstajajo zaradi vaše varnosti, realizma, užitka ob igranju in pravičnosti. Vsak ki želi sodelovati mora ta pravila spoštovati in ravnati v športnem duhu.
Pri igri je dovoljena uporaba izključno airsoft replik. Torej električnih airsoft replik orožja (AEG), airsoft replik na vzmet, ter airsoft replik na plin (HF134a, HFC22, CO2 ipd).
VSE OSTALO JE PREPOVEDANO!

_________________
Mike
section8.slo(at)gmail.com

A single man cannot change The World - that's why I'm a member of S8!
Μολὼν λαβέ
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
 
Pravilo eliminacije
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Da, lahko odgovarjaš na teme v tem forumu
Section 8 Airsoft :: SECTION 8 OPEN FORUM :: Airsoft pravila S8-
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.Pojdi na: